duminică, 7 iunie 2015

Călătorind pe drumul vieții...

Fiecare drum duce undeva. Nu întotdeauna este adevărat că „toate drumurile duc la Roma”. Am vrea noi să fie așa! Nu e indiferent pe ce drum pornești ca să ajungi la o destinație anume! Depinde doar de tine să ajungi la destinația pe care ți-ai propus-o. Înseamnă că trebuie să alegi drumul cel bun. Depinde doar de tine să ajugi unde ți-ai propus. Pășește cu încredere pe drumul ales, nu te da bătută!

Dacă te întrebi cu privire la alegerea făcută, dacă ai ales drumul cel bun sau destinaţia, adu-ţi aminte că indiferent ce decizie ai luat, a fost cea mai bună decizie pe care ai putut s-o iei atunci, la momentul respectiv. Din fiecare alegere ai ceva de învățat, oricum ar fi finalul călătoriei.

Chiar dacă te-ai așteptat la un mai bine pentru tine și acum ți se pare că e mai rău, poate că încă nu ai ajuns la destinație. Privește în jur. Deznădăjduiești? Adu-ți aminte că nu ai fost singură pe cale! Chiar dacă tu n-ai observat, ca în povești, alături ai avut pe cineva care a vegheat asupra ta, ca o mamă care-și veghează puiul să nu i se întâmple ceva rău, ca un tată dârz, luptător pentru ai săi, ai avut cel puțin o pereche de ochi care-ți supervizau pașii... Când aveai mai mare nevoie venea spre tine cu o încurajare adusă prin cineva sau printr-un gând, printr-o adiere de vânt pe obraz, o floare ivită de după un gard de sârmă ghimpată...

Fiecare decizie luată este o literă din povestea pe care o scrii, cu truda fiecărui pas născut, poate scrâșnind din dinți de durere sau poate cu bucuria venită din încântarea priveliștilor ce se oferă călătorului pe cărarea vieții... Aici, tu ești cea care scrii, și în același timp ești și eroina poveștii tale. Culmea e că, tot tu interpretezi și rolul, în fața tuturor celor pe care-i întâlnești călătorind pe drumul vieții!

Nu te teme că ai greșit vreun pas, poate ai călcat strâmb, poate te-ai dus prea departe, poate ți-e teamă să faci următorul pas... Nu da înapoi! Nu-i așa că ai știut ce ai de făcut? Ai fost, totuși, de multe ori și descumpănită, ai înțeles că nu știi totul! Cât de bine ți-a prins inspirația venită când erai la pământ! Nu le știi pe toate, asta nu e o problemă! Dacă ai fi făcut totul fără ajutor, fără momente de disperare, ar fi fost plictisitor! Drumul se sfârșea repede și cel mai probabil erai singură! Nu ai fi întâlnit atât de multe persoane care să-ți umple viața, prin care să fii abătută de la calea ta, și altele prin care să fii încurajată să-ți continui călătoria pe drumul vieții...

Nu ai fi învățat nimic, poate, dacă nu ți-ai fi îngăduit câteva greșeli. Uită-te la tine! Ai devenit mai puternică! Deja îi vezi altfel pe cei din jurul tău, îi accepți așa cum sunt, înțelegi că mai putem greși uneori… Da, uneori viața ta se intersectează cu viața altora, care și ei învață, la rândul lor, din propriile greșeli și au parte de frământări, ca și tine... Și ei sunt autori ai propriilor povești, prin toate deciziile pe care le iau, cu fiecare pas pe care-l fac călătorind pe drumul vieții...

În final, îţi doresc o călătorie ca-n poveşti, plină de aventura cunoaşterii şi de bucuria regăsirii de sine. Dar nu uita că ai libertatea de a alege: ori repeţi un scenariu deja scris, ori scrii tu scenariul poveştii tale. Îţi doresc ca finalul poveştii să fie unul de genul: „… și a trăit mai înţeleaptă până la sfârşitul vieţii.”

Într-o altă intervenție voi vorbi, atât cât cunosc și înțeleg, despre acel cineva care are și acum ochii ațintiți asupra ta, așa cu îi are ațintiți și asupra mea!

Numai bine!

Niciun comentariu: